dimecres, 22 de juliol del 2009

Segon Zoom: Projecció de vídeos

Ahir dimarts 21 de juliol, el Casal Llatinoamericà (seu de Fedelatina) va acollir el Segon Zoom del Llatinoamèrica Projeccat. A partir de les 19:30, es van projectar diferents materials audiovisuals colombians sobre la diàspora que reflexen la cultura de les poblacions vulnerables.

Així vam tindre l'oportunitat d'apropar-nos al conflicte colombià i la realitat de la seua gent, començant amb Soraya. Amor no es olvido de Marta Rodríguez i Fernando Restrepo. Un film que narra la la història íntima i senzilla de Soraya Palacios, mare de sis fills obligada a abandonar la seua terra natal després que els paramilitars matessin al seu marit.


Seguidament va ser el torn d'Eduardo Carrillo i las Pequeñas voces, un curtmetratge realitzat amb i sobre els infants desplaçats per la violència a Colòmbia.

El resultat, un híbrid entre documental i animació per ordinador on les veus dels i de les més petites narren la seua crua realitat (traficants de cocaïna, matances tant per part de guerrillers com per les forces paramilitars, violacions de drets humans bàsics...).


El curtmetratge experimental Entre Mundos de Carlos F.Cordero va posar el punt final de les projeccions, mostrant les migracions del camp i de la selva a les urbes colombianes, un món aliè i fred per les persones d'origen rural.

Tots els materials projectats van anar a càrrec de l'Associació Imago Barcelona per la cooperació, el desenvolupament i la solidaritat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada