dijous, 2 de juliol del 2009

Presentació

“Llatinoamèrica ProjecCAT. Mostra Audiovisual de Nous Col.lectius” és una proposta d’itinerari cultural, ideada i impulsada per l’àrea de Cultura Contemporània de Fedelatina, que té per objectiu generar un espai de trobada entre Amèrica Llatina i Catalunya, a través de pràctiques culturals que fomentin el diàleg, la participació i la convivència intercultural.

En aquesta primera edició de Llatinoamèrica ProjecCAT el llenguatge audiovisual es planteja com una eina de sensibilització i de coneixement mutu per tal d’afavorir àmbits de diàleg, reflexió i anàlisi sobre realitats i problemàtiques actuals.

Durant uns dies s’apleguen a la ciutat de Barcelona noves iniciatives culturals independents que interactuen amb l’entorn català de diferents maneres. Les experiències van des del fet de sumar talents d’aquí i d’allà per a explicar les realitats que es perceben, plataformes i festivals creats per entitats amb la voluntat de difondre la producció audiovisual llatinoamericana, així com associacions i col.lectius que treballen per afavorir la interculturalitat a través del format audiovisual.

L’itinerari cultural comptarà, en aquesta primera edició, amb la participació de l’àrea de Comunicació de Fedelatina que s’integra al projecte mitjançant la coordinació de l’esdeveniment “Premsa de proximitat i vincles urbans a Barcelona. Associacions del col.lectiu immigrant llatinoamericà que van utilitzar la comunicació com a eina inclusiva”. Aquest capítol es centra en alguns projectes vinculats a la premsa de proximitat generada a Barcelona per i per al col.lectiu immigrant d’origen llatinoamericà durant el període 2004-2009. L’enregistrament audiovisual com a bona pràctica audiovisual i el diàleg presencial seran les eines a partir de les quals es podran conèixer les iniciatives que van establir els vincles entre la ciutat i les persones nouvingudes a través de la premsa gràfica, internet i la ràdio.

Fedelatina com a federació que aglutina un centenar d’associacions pretén enfortir el treball en xarxa gràcies a l’articulació d’aquestes iniciatives amb/en l’escenari cultural català. Llatinoamèrica ProjecCAT representa una aportació a la comunitat catalana per tal d’estimular i potenciar una major diversitat de mirades entorn la immigració. Per aquesta raó Fedelatina pretén incidir en aquest encreuament, tot contribuint a la superació dels estereotips i sobretot treballant en la promoció i formalització de processos i esferes de treball comunitari, per tal d’unir esforços i recursos en el foment de la cohesió social.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada