dimarts, 28 de juliol del 2009

Llatinoamèrica ProjecCAT arriba al seu punt i final


El Museu d’Història de Barcelona ha estat l’escenari de clausura del Llatinoamèrica ProjecCAT, amb una presentació de diverses empreses de comunicació fundades en els últims anys, que han contribuit a la construcció de nous vincles, itineraris i cooperació intercultural.

Sota el títol “Premsa de proximitat i vincles urbans a Barcelona. Associacions del col.lectiu immigrant llatinoamericà que van utilitzar la comunicació com a eina inclusiva” s’ha realitzat una successió d’entrevistes amb les i els participants d’aquestes experiències.

Davant de la creixent consolidació del teixit associatiu que ofereix assessorament a les persones "nouvingudes" cobrint així el servei en que es centraven aquestes empreses, la comunicació ha donat un gir per tal d'informar i entretindre tant al públic llatinoamericà com a la població autòctona. Uns han aprofundit en l’anàlisi polític i cultural com ens comentava el director del periòdic Mundo Hispano, Felipe Villa; mentre altres, treballen la interculturalitat a través de les ones radiofòniques, com Javier Bonomi, director i conductor del programa Comunitat o difonen música diversa de qualitat com Ràdio Gladys Palmera.

També hi ha qui fa d'altaveu de les activitats culturals que es desenvolupen a Catalunya, com ens explicaven el director i el subdirector de la revista Catalina, Sergio Andreo i Sergio Alessandria. L’únic projecte que ha mantingut la difusió de serveis, cursos, assessorament i activitats diverses des de que va nèixer fins als nostres dies és el Fedeboletín dirigit per Ana María Díquez, una agenda setmanal de la Federació d’Entitats Llatinoamericanes de Catalunya que arriba a més de 10.000 persones.

El diàleg amb els i les diferents participants ha comptat amb la projecció d’un clip entrevista de presentació de cada projecte i les seues respectives ponents. Aquesta última activitat del Llatinoamèrica ProjecCAT està enmarcada en l’exposició Barcelona connectada: Ciutadans transnacionals que es pot visitar al Museu d’Història de la Ciutat fins al 30 de setembre.


Llatinoamèrica ProjecCAT llega a su punto y final
El Museu d’Història de Barcelona ha sido el escenario de clausura del Llatinoamèrica ProjecCAT, con una presentación de distintos emprendimientos de comunicación que tuvieron lugar en estos últimos años y que han contribuido en la construcción de nuevos vínculos, itinerarios y cooperación intercultural.

Bajo el título “Premsa de proximitat i vincles urbans a Barcelona. Associacions del col.lectiu immigrant llatinoamericà que van utilitzar la comunicació com a eina inclusiva” se ha realizado una suceción de entrevistas con los y las participantes de estas experiencias.

Ante la cresciente consolidación del tejido asociativo que ofrece asesoramiento a las personas “nouvingudes” cubriendo así el servicio que ofrecían estos emprendimientos en su orígen, la comunicación ha dado un giro para informar y entretener tanto al público latinoamericano como a la población autóctona.

Unos han profundizado en el análisis político y cultural como nos comentava el director del periódico Mundo Hispano, Felipe Villa; mientras que otros han trabajado la interculturalidad a través de las ondas radiofónicas, como Javier Bonomi, director y conductor del programa Comunitat o han difundido música diversa de calidad como Ràdio Gladys Palmera.

También los hay quienes se han convertido en un altavoz de las actividades culturales que se desarrollan en Catalunya, como nos explicavan el director y el subdirector de la revista Catalina, Sergio Andreo y Sergio Alessandria. El único proyecto que ha mantenido la difusión de servicios, cursos, asesoramiento y otras actividades desde que nació hasta nuestros días es el Fedeboletín dirigido por Ana María Díquez, una agenda semanal de la Federació d’Entitats Llatinoamericanes de Catalunya que llega a más de 10.000 personas.

El diálogo con los y las diferentes participantes ha contado con la proyección de un clip-entrevista de presentación de cada proyecto y sus respectivos ponentes. Esta último “zoom” del Llatinoamèrica ProjecCAT está enmarcada en la exposición “Barcelona connectada: Ciutadans transnacionals” que se puede visitar al Museu d’Història de la Ciutat hasta el 30 de septiembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada