dijous, 2 de juliol del 2009

Els espais

Palau de la Virreina
La Virreina Centre de la Imatge és una aportació fonamental pel teixit cultural de la ciutat. L'Espai 2 i l'Espai Xavier Miserachs, situats al Palau de la Virreina, s'erigeixen com una plataforma de difusió de l'art contemporani. El Palau de la Virreina assumeix, així, una diversitat de projectes que impliquen també una diversitat de suports. Aquesta és la raó per la qual, sense jerarquies, la seua programació abraça la fotografia, l’audiovisual, els espots electorals, l’edició de llibres, la documentació digital o la literatura expandida en l’era de la imatge.

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)
El CCCB organitza i produeix exposicions, debats, festivals, concerts, programa cicles de cinema, cursos, conferències, fomenta la creació a partir de les noves tecnologies i llenguatges, impulsa la investigació artística en àmbits com el multimèdia, potencia la recerca en el format expositiu, exporta les seves produccions a altres centres culturals, museus i entitats d'àmbit nacional i internacional, alhora que genera debat, pensament i reflexió al voltant de la ciutat i l'espai públic com també sobre els temes que vertebren l'actualitat.

Casal Llatinoamericà – Seu de Fedelatina
És la seu de la Federació d’entitas llatinoamericanes de Catalunya que aglutina més de 100 entitats llatinoamericanes i té la missió de brindar serveis, asistencia i coordinació a les persones immigrades, retornades i a les associacions que les representen. Des de l’Àrea de Cultura Contemporània s’està treballant en el foment i la difusió de la producció cultural llatinoamericana i les noves tendències artístiques que es forgen en la societat contemporània, com a fruit de la trobada i de l’encreuament permanent de cultures.

Museu d’Història de Barcelona
El Museu d’Història de la Ciutat de Barcelona (MHCB) és un nou concepte de museu, que vol escampar-se per tota la ciutat dotant-se d’un gran nombre d’equipaments que permeten explicar la història de Barcelona en els entorns que n’han estat protagonistes. El seu objectiu és conservar el patrimoni històric de Barcelona, estudiar-lo i documentar-lo amb el màxim rigor, i divulgar-lo entre els seus visitants. MCHB ha esdevingut luna institució que fa seva tota la ciutat de Barcelona, amb el convenciment que la millor manera de preparar el futur és tenir present la memòria col•lectiva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada