dijous, 2 de juliol del 2009

Els Col·lectius

Associació Cultural Crearte. Mostra de Cine Guatemalteco

La significativa producció audiovisual dels últims anys a Guatemala sobre temes de la realitat social guatemalteca, i el desconeixement sobre aquesta realitat a la població de Catalunya, són les bases per a la creació de La Mostra de Cinema Guatemalteco.

Aquest esdeveniment busca la sensibilització propiciant un espai de trobada, coneixement, debat i comunicació entre Guatemala i Catalunya des de la creació audiovisual. A més a més, de constituir un pont de comunicació i reflexió entre ambdós països, pretén donar a conèixer els avançaments que s’han aconseguit a Guatemala en matèria audiovisual.

Més informació: http://creacine08.blogspot.com


Festival Brasilnoar– Mostra Internacional de Cine Brasilnoar

Des de fa vuit anys Barcelona acull aquest esdeveniment sociocultural multidisciplinar que engloba música, projectes artístics de vanguàrdia, films, cursos, conferències…sobre art contemporani brasiler. El Festival mostra totes les tendències dels principals esdeveniments culturals del món, seleccionant el millor de l’escena brasilera en totes les disciplines d’art.

Una proposta que té la voluntat de divulgar i promocionar la cultura brasilera arreu del món, a la vegada que vol incentivar i promoure l’intercanvi entre l’art del Brasil i que inclou una Mostra Internacional de Cine Brasilnoar una selección oficial anual de curtsmetratges i llargmetratges de directores i directors brasilers .

Més informació: http://festivalbrasilnoar.com


Cinecuanon. Muestra de Cine Ecuatoriano en Catalunya

Cinecuanon és un joc de paraules, variació de l’expressió llatina sine qua non que indica una condició que és indispensable i sota el qual s’amaga una mostra de cinema equatorià.

Una setmana de projeccions de l’Equador de diferents registres, on destaca la secció de documentals i la secció de ficcions que demostren la diversitat en temàtica i estètica de les produccions equatorianes dels últims anys.

Més informació: www.cinecuanon.com


Una Mirada al Sur. Mostra de Cinema Peruà

Una Mirada al Sur. Mostra de Cinema Peruà
a Barcelona, iniciativa de l'Associació Cultural Solidària Caleidoscopio i l'Asociación Contrapunto Multimedia, té com a objectiu, d'una banda, la divulgació de la complexa i rica realitat del Perú, a través del llenguatge audiovisual; i de l'altra, la creació de nous públics interessats en descobrir unes altres realitats per assolir una millor convivència intercultural a la ciutat.

Es tracta d’un recorregut per algunes de les pel·lícules més representatives del cine fet al Perú durant les últimes dècades. La mostra pretén, a més a més, servir de fòrum d’intercanvi cultural entre el públic peruà i d’altres nacionalitats, oferint activitats paral·leles que permetin conèixer la realitat cultural del país andí.

Més informació: www.unamiradaalsur.com


Xenomedia- Observatori per la diversitat

És una associació sense ànim de lucre que estudia la representació de la diversitat en els mitjans de comunicació, coordina l’Observatori de la Diversitat i projectes de caràcter nacional i internacional vinculats al paper dels mitjans de comunicació en els processos d’integració de les minories étniques en aquesta nova societat multicultural.

Xenomedia aposta per la diversitat en els media, desestereotipant-la, de manera que totes les persones puguin sentir-se representades en igualtat de condicions, promovent la participació de les minories étniques com a creadores dels mitjans.

Més informació: www.xmbcn.org


El Parlante

En diferents països de Llatinoamèrica se’l coneix com a “parlante”, “altoparlante”, “corneta” o “bocina” a allò que aquí anomenem altaveu. En moltes ciutats del Carib, enormes “altoparlantes” romanen en les portes de les cases de dia i de nit, per tal d’amenitzar la vida del barri.

La comunicació ens ofereix múltiples possibilitats. Propositiva, oberta, dinàmica, honesta, creativa i transformadora és la comunicació que genera el col·lectiu El Parlante! mitjançant la producció audiovisual, creació i dinamització de continguts en blogs i reds socials.

Més informació: http://elparlante.wordpress.com


Connectats
Connectats és un equip d’ensenyament i realització multidisciplinar de mitjans, que genera espais de capacitació vinculats amb el so, el teatre, el vídeo, la redacció interactiva i la radiofonia.

Aquest equip desenvolupa un magazin a la televisió, un programa de ràdio, una revista i una pàgina web basant-se en els conceptes d’interculturalitat, autogestió i transferència de sabers pràctics. Així contribueix a visibilitzar els continguts que importen i involucren a la joventut, a la vegada que promou l’autonomia, la crítica i el compromís en la seua expressió.

Més informació: www.xtvlblocs.cat/connectats


Col·lectiu Modular
Modular és un grup independent amb seu a Argentina, format el 2007 amb l’objectiu de fomentar la consolidació d’un espai local de producció i pensament al voltant de la tríada art-tecnologia-societat.

Més de 10 anys de treball en art i tecnologia a Llatinoamèrica consoliden a aquest projecte de producció, reflexió i documentació. En aquesta mostra Modular compta amb la col·laboració de:

Tijuana MediaLab

És un espai de treball digital dedicat a la producció i investigació al voltant dels media i la societat en l’era de la globalització. Els i les seues integrants provenen de diferents camps i busquen potenciar la col·laboració interdisciplinària en la teoria i la pràctica creativa.

Més informació: www.modular.org.ar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada