
Els propers 27 i 28 de juliol a
Fedelatina torna a organitzar el ‘Llatinoamèrica ProjecCAT. Mostra audiovisual de nous col·lectius’ per segon any consecutiu
Llatinoamèrica ProjecCAT. Mostra audiovisual de nous col·lectius és una proposta de l’Àrea de Cultura Contemporània de Fedelatina que planteja el llenguatge audiovisual com una eina per afavorir el diàleg i l’anàlisi sobre realitats i problemàtiques actuals, a més de potenciar una major diversitat de mirades entorn la immigració.
En aquesta segona edició, que tindrà lloc els dies 27 i 28 de juliol, Llatinoamèrica ProjecCAT 2010 presenta una selecció de curtmetratges, de la mà de col·lectius que estan impulsant noves iniciatives culturals independents i que interactuen amb l’entorn català de diferents maneres. Aquest any els col·lectius reflexionaran al voltant de la representació cultural d’Amèrica Llatina des de la migració.
Llatinoamèrica ProjeCAT 2010 és una mostra audiovisual que busca sumar talents d’aquí i d’allà, promoure l’intercanvi cultural i creatiu, difondre la producció audiovisual llatinoamericana i unir esforços i recursos per el foment de la cohesió social.
Els col·lectius participants són Asociación Cultural Crearte, Associació Imago Barcelona, Caicu Projectes, Cinnecuanon, Connectats, Una mirada al Sur, XenoMedia-Roots&Routes Internacional.
PROGRAMACIÓ
1er zoom: Dimarts 27 de juliol // A partir de les 18.30 h
Sala d’Actes Espai Jove
Projecció dels següents curtmetratges:
El Tanque, Noticiero Intercultural, Guatemala, 2009,
El tanc és un lloc públic on dones i nenes -llevat d'alguna inusual excepció masculina- passen el dia rentant roba. Al llarg de la jornada dura i llarga, moltes d'elles conversen i intimen amb la dona que renta en el seu costat. Produït pels alumnes del setè taller del NIC a Guatemala amb el tema d'Equitat de Gènere.
Me dicen Yovo, Juan Alejandro Ramírez, Perú, 1995,
El carro del tío Arturo, Gabriela Batallas, Ecuador, 2006,
Despierta, Ana Cristina Barragán, Ecuador, 2009,
Represento, César Colón Montijo, Espanya/Puerto Rico,
Represento és una història documental de cinema participatiu que a través del seu protagonista, Odalvin Mendes, un jove immigrant dominicà a Barcelona, al costat del director porto-riqueny César Colón Montijo explora els límits de l'otredad, la resistència i la invisibilitat davant d'un espai desconegut. La cuideu habitada es converteix en una extensió de l'imaginari enyorat encara quan les circumstàncies personals no disten de les raons que els van portar a abandonar el seu país.
No todos los ríos van al mar, Santiago Trujillo, Colombia, 2008,
L'arribada d'una carta d'Hassan, un nen d'orient mig, canvia la relació entre Yenny i Maragda. Elles són dues germanetes nouvingudes a un barri de desplaçats als afores de Bogotà. L'intercanvi de cartes fa que Yenny, la menor, que no ha pogut obtenir una quota en el col·legi, s'interessi per llegir i respondre les cartes que rep la seva germana. Yenny és feliç en sentir que la seva vida li n'importa d'altres. Però les cartes deixen d'arribar i Maragda, la germana més gran, haurà de suplantar el nen perquè la seva germana no sucumbeixi a la sort que els ha tocat viure.
2º zoom: Dimecres 28 de juliol // A partir de les 18.30 h
Sala d’Actes Espai Jove
Connectats La serie, Connectats, Catalunya, 2010, 2x10’
Capítulos 48 (Trobar un lloc) y 59 (Imaginant el futur)
Una sèrie de ficció-documental que narra històries d'adolescents a Barcelona. Es realitza amb actors no professionals i és escrita de forma col·lectiva, descriu a més el procés de creació i convivència d'aquests joves durant el procés de producció. S'emet setmanalment a través de
ARTnGO 2010, Nous camins per a una creativitat intercultural, Ruben Vandendriessche i Rafael Ugarteche, Barcelona, 2010
Les arts escèniques són un espai d'expressió d'una realitat intercultural i diversa. Joves de tota Europa treballen conjuntament per crear i presentar produccions artístiques que inclouen música, ball i propostes audiovisuals.
3er zoom: Dimecres 28 de juliol // 20.00 h
TAULA RODONA amb la participació dels col·lectius
“Realisme social i esteticisme: el debat de la representació artística d’Amèrica Llatina des de la migració”
En els últims temps, la migració ha revifat la dicotomia identitària d'Amèrica Llatina, basada en el realisme social versus l'esteticisme dins de l'art. Des de nous i antics elements, el debat gira entorn de la necessitat de redibuixar les expressions culturals fora d'Amèrica Llatina que formin part del cànon artístic internacional, però també al cor migrant que busca espais de representació amb una estètica particular però que alhora presentin la complexa realitat social llatinoamericana.
Informació pràctica:
Dates: dimarts 27 i dimecres 28 de juliol
Lloc: Sala d’Actes Espai Jove
c) Gran de Gràcia 190-192, Barcelona.
M > Fontana
Accés gratuït a totes les projeccions i a la taula rodona
Participen
Asociación Cultural Crearte, Associació Imago Barcelona, Caicu Projectes, Cinnecuanon, Connectats, Una mirada al Sur, XenoMedia-Roots&Routes International
Organitza
Àrea de Cultura Contemporània de Fedelatina
Amb el suport de
Icub, Fundació Acsar i Caixa Sabadell